Esemény Részletei

Szervező: SEMT

Kapcsolat: Nyárádi I. István és Bíró Boróka

Időpont:

Helyszín: Sepsiszentgyörgy (RO)

Esemény kategóriák

MTNE 2022 - XVIII Agrártudományi konferencia

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) sepsiszentgyörgyi fiókegyesülete és a szervezet agrártudományi szakosztálya Agrártudomány: az éltető jövőnk alapja címmel szervezett konferenciát a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tanulmányi központja székhelyén pénteken. A tudományos értekezlet része az EME által 21. alkalommal megszervezett Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozatnak.

Az idei agrártudományi konferencián négy területre helyezték a hangsúlyt: mezőgazdaság, erdészet, kertészet és tájépítészet.
Az egész napos konferencián közel húsz előadás hangzott el a mezőgazdaság, kertészet, erdészet, tájépítészet terén, nagyrészt a Sapientia EMTE tanárainak, egykori és jelenlegi hallgatóinak a kutatásai­ból, de a kolozsvári és a bukaresti agrártudományi és állatorvosi egyetem, valamint a fővárosi Ion Mincu Építészeti és Urbanisztikai Egyetem is képviseltette magát.

A rendezvényen a Horticulture 4.0 projekt is bemutatásra került, a projekt erdélyi partnere (SEMT) által. A projektről és a projektben tervezett tevékenységekről, eredményekről Nyárádi István tartott bemutatott az érdeklődőknek.