Esemény Részletei

Szervező: Alföldi ASzC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Kapcsolat: Alföldi ASzC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Időpont:

Helyszín: Makó, Magyarország

Esemény kategóriák

Konferencia- Multiplikációs rendezvény Makón

Intelligens növényházak a kertészeti szakképzésben
Megújuló kertészeti szakmák a Szakképzés 4.0 stratégia mentén

A Horticulture 4.0 projekt első multiplikációs rendezvényére 2023. október 17-én 9:00 és 13:00 óra között került sor Makón. A rendezvény célja, hogy a projekt célcsoportját (kertészeti szakoktatók) megismertessék az intelligens növényházakban alkalmazott technológiákról szóló, hamarosan megjelenő online képzési anyaggal és a tervezett próbaképzés részleteivel.

A találkozót Dr. Horváth József az Alföldi Mezőgazdasági Szakképzési Centrum igazgatója nyitotta meg.

A rendezvényen a házigazda és a projekt koordinátora Horváth Zoltán, az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Szakképző és Szakközépiskola igazgatója ismertette a projektet és a tervezett képzést.

Az eseményen részt vett Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára is. Beszédében hangsúlyozta, hogy a magyar kormány elkötelezett támogatója annak, hogy a gazdák is egyre inkább megismerjék és alkalmazzák a digitális technológia előnyeit.


A rendezvényen további szakmai előadások is elhangzottak a modern mezőgazdasági technológiák témaköréből.

  • Dr. Pék Zoltán a MATE Kertészettudományi Intézet egyetemi tanára az Intelligens növényházak a kertészeti szakképzésben és felsőoktatásban témaköréről tartott összefoglalót.
  • Dr. Lengyel József a PROMPT-H Számítástechnikai Oktatási és Szolgáltató Kft.ügyvezető igazgatója a Mesterséges intelligencia alkalmazása a mezőgazdaságban és az oktatásban előadást tartotta meg.
  • Koós Ákos osztályvezető, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Biomassza Termelés és Hasznosítás Osztályról pedig arról beszélt, hogy milyen lehetőségek vannak a nemzetközi pályázatok keretében az oktatás és kutatási területekre. 

A rendezvény végén a résztvevőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni az előadókhoz és a tervezett képzéssel kapcsolatban.
A rendezvényről készült magyar nyelvű videó összefoglaló az alábbi linken érhető el: Conference video